ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΠΑΝΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΟ•ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΝΩΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ DESIGN

DESIGN AND APPLICATIONS ON FABRIC AND CERAMIC•FROM MINOAN SYMBOLS TO CONTEMPORARY DESIGN

H «πηλΟίκο» α. μ. κ. ε. οργανώνει ένα εργαστήριο - fast lab με την αρχιτέκτονα Rossella Siani και την κεραμίστρια Ασπασία Βασιλικάκη στις 7,8,10 Ιουνίου 2024 στα Χανιά Κρήτης. 

Στο εργαστήριο θα κατασκευάσουμε κεραμικά πλακίδια για επένδυση εσωτερικού χώρου (ceramic tiles). Θα γίνει εισαγωγή στην έννοια της ψηφιακής χειροτεχνίας – Digital craft και στον αλγοριθμικό σχεδιασμό - Algorithmic design και μέσω αυτού θα προκύψουν τα παραμετρικά μοτίβα τα οποία θα χαραχτούν στα κεραμικά πλακίδια μέσω laser cutter. Στη συνέχεια, θα ασχοληθούμε με τη κατασκευή φωτιστικού σώματος εσωτερικού χώρου με μοτίβα παραμετρικού σχεδιασμού χαραγμένα σε ειδικό ύφασμα (design illum).

Απευθύνεται σε designers που ασχολούνται με το ύφασμα, κόσμημα, κεραμικό, σχεδιαστές μόδας, φοιτητές και επαγγελματίες του κλάδου της αρχιτεκτονικής σχεδίασης, καλλιτέχνες, γραφίστες...

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
ΧΟΡΗΓΟI:

ΠΗΛΟΙΚΟ ΑΜΚΕ

Κατερίνα Βιέννα, Interior designer, 
Δήμητρα Καδά, τελειόφοιτη Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΠΚ, 
Μαρία Μανδαλάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός Phd, Διδάσκουσα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Π.Κ.

ROSSELLA SIANI

Αρχιτέκτονας Phd, ερευνήτρια στην αρχιτεκτονική τεχνολογία και ειδική στον παραμετρικό σχεδιασμό και την ψηφιακή κατασκευή, εργάζεται σε καινοτόμα πειράματα εγκαταστάσεων, επίπλων και ψηφιακής χειροτεχνίας. Έχει ιδρύσει και διευθύνει τον οργανισμό VAHA, ο οποίος ασχολείται με τη βελτιστοποίηση της ψηφιακής κατασκευής στην αρχιτεκτονική, τη χειροτεχνία και τη τέχνη.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑΚΗ

Κεραμίστρια. Εργάζεται με τον πηλό από το 1979. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και σε δύο ατομικές στην Αθήνα το 2002 και το 2004. Κίνητρο και έμπνευσή της είναι ο Μινωικός και ο λαϊκός πολιτισμός. Το εργαστήριο της βρίσκεται στον Βερέκυνθο, Χανιά Κρήτης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 7/6/2024
Επίσκεψη στο Ατελιέρ της κεραμίστριας Ασπασίας Βασιλικάκη στο Καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος για παραγωγή κεραμικών πλακιδίων. 
Τοποθεσία: Καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος Εργαστήριο 13, Τσικαλαριά Χανίων
 Ώρα: 17:00-20:00
Σάββατο 8/6/2024
Eισαγωγή στην έννοια της ψηφιακής χειροτεχνίας – Digital craft και στον αλγοριθμικό σχεδιασμό - Algorithmic design. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν φορητό Η/Υ (Autocad, Rhinoceros, Grasshopper). 
Τοποθεσία: Ιωνίας 6, Χανιά, έδρα αμκε πηλΟίκο
 Ώρα: 10:00-13:00
Δευτέρα 10/6/2024
Επίσκεψη στο Εργαστήριο Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης για την ενχάραξη με laser cutter των χρηστικών αντικειμένων εσωτερικού χώρου - κεραμικά πλακίδια και φωτιστικό οροφής. 
Τοποθεσία: Εργαστήριο Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης , Πολυτεχνείο Κρήτης, Κουνουπιδιανά Χανιά
 Ώρα: 10:00-13:00.

Το κόστος συμμετοχής για το εργαστήριο είναι 55€

Αριθμός συμμετεχόντων μέχρι 12 άτομα

Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος παρακαλείσθε να εγγραφείτε μέχρι τη Δευτέρα 3/6, με προκαταβολή.

Πληροφορίες & εγγραφή

pilikoteam@gmail.com
Ιωνίας 6, Χανιά
pilikoteam@gmail.com
cross-circletext-align-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram